Over

Ingang

U heeft uw eigen ingang aan de zijkant van de woonboerderij "Steengahof". Deze geeft toegang tot de gastenkamer met eigen badkamer. Sfeervol ingericht met een industriële ‘touch’.  
De woonboerderij dankt haar naam aan de toenmalige burgemeester. ‘Stegenga’ of ‘Steenga’ is van oudsher een boerenplaats geweest met uitgestrekte landerijen. De "Steengahof" staat precies in dit gebied. Men leidt ‘Steenga’  af van ‘steenig’, een steenachtige bodem, met fijn steen vermengde grond. 

Tuin

In het voorjaar kunt u al in de tuin genieten van de eerste zonnestralen.  De vorige eigenaresse heeft de tuin aangelegd volgens de principes van tuinarchitect Mien Ruys. In haar oude tuinplan stonden fruitbomen ingetekend. Aangezien wij dit een fantastisch plan vinden gaan we dit nu zelf realiseren in 2019. Wij kunnen u dan naast streekproducten ook  biologisch producten aanbieden zoals fruit, jam etc. Schuin tegenover de woonboerderij is een mooi parkje waar u lekker kunt wandelen, vissen en kan genieten van het uitzicht. 


Eigenaresse

B&B Steengahof wordt met veel plezier gerund door Andrea Rink. Samen met haar gezin is ze in de zomer van 2018 in Oosterwolde komen wonen. Het heerlijke, vrije gevoel wat ze heeft sinds zij hier woont, wil ze graag met andere delen. Hierop is het achterste gedeelte van de oude woonboerderij de B&B gerealiseerd. De B&B geeft haar tevens de mogelijkheid om mensen met een verstandelijke beperking een heerlijk verblijf  aan te kunnen aanbieden. Andrea heeft bijna twintig jaar werkervaring in woonvoorzieningen en is gediplomeerd.